Home   Prezentare   Membrii   Activitate   Legis   Presa   Contact   Forum 
 


REPERE SI REZULTATE SEMNIFICATIVE ALE ACTIVITATII GARANT
 
 - accizarea alcoolului brut;
- limitarea circulatiei bauturilor alcoolice vrac doar între producator si îmbuteliator;
- stabilirea, în acord cu celelalte patronate, a listei preturilor minimale pentru alcool si bauturi alcoolice;

2. OUG nr. 134/2000 pentru modificarea si completarea OUG 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor, care:
 - interzice circulatia cisternelor cu alcool nesigilate de catre supraveghetorii fiscali;
- stabileste înasprirea pedepselor, inclusiv a celor penale, pentru producerea si comercializarea neautorizata a alcoolului si bauturilor alcoolice;
- limiteaza la maxim 30 de zile termenul de productie a alcoolului si bauturilor alcoolice în regim de probe tehnologice;

3. Cea mai importanta realizare a GARANT, care reprezinta si o premiera pentru viata economica a României, este reducerea cu 50 % a accizelor la alcool si bauturi alcoolice prin OUG nr. 252/2000.

4. În septembrie 2001 s-a realizat modificarea si completarea OUG nr.27/2000 concretizata în reducerea accizelor la alcool cu circa 23 %.

5. Unificarea întregii legislatii a domeniului în doua acte normative:
OUG nr. 158/2001 privind regimul accizelor si a Legii nr.521/2002 privind regimul de supraveghere si autorizare a productiei, importului si circulatiei unor produse supuse accizelor.

6. GARANT a fost initiatorul, împreuna cu R.A. Imprimeria Nationala a modificarii si securizarii superioare a banderolelor bauturilor alcoolice, ceea ce a condus la o crestere cu 15-20 % a vânzarilor legale de bauturi alcoolice.

7. GARANT a intervenit direct, alaturi de Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Agriculturii, Apelor si Padurilor si Ministerul Finantelor Publice pentru protejarea producatorilor de palinca români prin blocarea initiativei absurde si agresiv a Ungariei de a-si însusi licenta pentru acest produs.

În concluzie, GARANT a devenit patronatul cel mai puternic al ramurii, capabil sa impuna interesele membrilor sai si sa coordoneze procesul de normalizare a evolutiei industriei noastre.

CONDUCEREA GARANT

 


 

UTILE
RATB
Mersul trenurilor

  © Copyright GARANT