Home   Prezentare   Membrii   Activitate   Legis   Presa   Contact   Forum 
 


ACTIVITATE

MISIUNEA GARANT- PROMOVARE PE PIATA LOCALA SI PIETELE INTERNATIONALE

Prezenta GARANT la targul international Latin America Food Show, septembrie 2011
Sub brandul Romanian Day, actiunea promotionala vizeaza impulsionarea exporturilor romanesti pe piata Americii Latine, unde deja exporturile romanesti au patruns cu produse agro-alimentare, in special cu vinuri. Pe timpul desfasurarii evenimentului, vor fi organizate degustari ale acestor produse atat in spatiul expozitional, cat si in spatii special amenajate. In paralel, pe perioada targului, s-a desfasurat un sistem de conferinte pe probleme agro-alimentare, care reunesc la discutii experti din domeniu din intreaga lume. Oficialitatile mexicane prezente la deschidere au degustat produsele romanesti, in special vin si palinca. Au fost prezenti Ernesto Fernandez Arias, secretar de stat in Ministerul Comertului, Francisco Javier Diaz de Carvajal, secretarul general al Comitetului de dezvoltare economica a provinciei Quintana Roo, prim adjunct al guverantorului provinciei si Carmina de la Valle, presedinta Consiliului Targurilor internationale latino-americane. De altfel, Carmina del Valle a salutat, chiar la inaugurare, prezenta Romaniei in premiera cu pavilion national la acest eveniment, ceea ce a stimulat interesul vizitatorilor si partenerilor comerciali sa viziteze standul national. La târgul din Mexic au expus firme exportatoare de vinuri (Hallewod Romania, Senator Wine, Domeniile Boieru, Crama Ciumbrud si Boemian Lions), bauturi spirtoase traditionale precum palinca si rachiurile de fructe (Alcorom), miere (Honey Queen), produse de panificatie si patiserie (Lidas), mezeluri traditionale romanesti.


Seul 2011
Sapte societati comerciale din Romania participa, in perioada 22-28 mai 2011, la Seoul si Busan, la o misiune de promovare a vinurilor si produselor alimentare romanesti pe piata Republicii Coreea.In cadrul misiunii romanesti, Agentia Coreeana pentru Promovarea Comertului si Investitiilor - KOTRA a gazduit, in data de 23 mai a.c., un seminar urmat de o degustare a vinurilor romanesti, la care au participat oficiali coreeni de la Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe si Comertului, reprezentanti ai firmelor din domeniul bauturilor alcoolice si cel alimentar (Narafood, Nara Cellars, Cave de Vin, Best Wines, Vintage Korea, KR Bridge, Kwang Won, ET and T/Samsung, INCOM P and D), asociatii patronale (Uniunea Agricola DAEWON, World Master Festival, KOTFA), reprezentanti ai unor publicatii specializate. Oficialii si oamenii de afaceri coreeni prezenti la eveniment au fost informati cu privire la industria vinurilor si a bauturilor alcoolice din tara noastra, precum si asupra stadiului relatiilor bilaterale romano-coreene. La seminar au fost prezenti insarcinatul cu afaceri afaceri a.i. al Romaniei la Seoul, Sever Cotu, presedintele GARANT, Romulus Dascalu, directorul in cadrul CRPCIS Stelian Samson.


Shanghai 2010
Pavilionul Romaniei de la Shanghai a gazduit in octombrie 2010 misiunea economica privind promovarea exportului romanesc si atragerea de investitii chineze in Romania.Misiunea este condusa de presedintele Patronatului din industria bauturilor alcoolice ai neealcolice din Romania - GARANT, Romulus Dascalu. Seminarul economic urmat de degustarea de vinuri are ca scop principal atragerea companiilor de import si consumatorilor din Republica Populara Chineza, spre piata de vinuri din Romania.

Sursa: RomaniaExpo

Misiune Economica in CHINA, Hong Kong, Canton, Beijing, in perioada 18-29 septembrie 2008
Federatia GARANT in parteneriat cu Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale a organizat misiunea economica in CHINA, mai exact Hong Kong, Canton, Beijing, in perioada 18-29 septembrie 2008. Programul misiunii va include participarea la seminarii economice in orasele mentionate, discutii cu reprezentanti ai unor organizatii guvernamentale si asociatii profesionale, precum si intalniri individuale ale participantilor romani cu firme locale de profil, menite sa contribuie la identificarea de noi oportunitati de afaceri si proiecte de cooperare in special pentru promovarea exportului de marfuri romanesti si atragerea de investitii straine in Romania.


Misiune Economica in CHINA, Beijing-Chongking-Shanghai, noiembrie 2007
Federatia GARANT in parteneriat cu Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale a organizat misiunea economica in CHINA, mai exact Beijing - Chongking - Shanghai, in perioada 19-30 noiembrie 2007. Firmele participante la aceasta misune au avut ocazia sa reprezinte Romania in cadrul pavilionului national de la Expozitia Internationala de la Beijing, 22-24 noiembrie 2007, care se adreseaza exportatorilor din America Latina, Caraibe, Europa Centrala si de Est, unde Romania va beneficia de 10 standuri gratuite si spatiu pentru intalniri bilaterale cu parteneri chinezi. Programul misiunii va include participarea la seminarii economice in orasele mentionate, discutii cu reprezentanti ai unor organizatii guvernamentale si asociatii profesionale, precum si intalniri individuale ale participantilor romani cu firme locale de profil, menite sa contribuie la identificarea de noi oportunitati de afaceri si proiecte de cooperare in special pentru promovarea exportului de marfuri romanesti si atragerea de investitii straine in Romania.

UTILE
Convertor valutar
Vremea
RATB
Mersul trenurilor

  © Copyright GARANT